sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Ikuisesti katkera

[ mäksä :: 15.6.2005 ]

Juoksen Jukolassa kolmannen osuuden. Tiesin sen ennen kuin joukkue julkistettiin. Jo paljon aiemmin minun annettiin ymmärtää, ettei sille osuudelle ole ketään muutakaan. Maailma on joskus kummallinen.

Tovi takaperin, kun juoksin vuodesta toiseen kakkosjoukkueessa, tilanne oli aina samanlainen. Juoksin keväällä välillä hyvin, välillä huonosti. Ja juoksu kulki. Tuntui, että kaikki vain muistivat sen, kun olin juossut huonosti, kukaan ei muistanut sitä, kun olin juossut hyvin.

Tämä kevät on ollut ihan samanlainen. En ole juossut viestejä erityisen hyvin. Henkilökohtaisella puolella ei ole mitään loistojuoksuja. Paitsi sprintissä, millä on todella paljon tekemistä 14 kilometrin yöosuuden suorittamisessa. Kaikki tuntuvat ymmärtävän, jos nyt kerran on sattunut menemään heikosti.

En esitä, että valitsijat olisivat tehneet virheen minut joukkueeseen valitessaan. Ei missään nimessä. Onhan siellä Parttimaakin. Ei millään pahalla, mutta ei hyvälläkään. Ei Täpsää kohtaan, vaan kaikkia niitä, jotka olisivat voineet ottaa viimeisen lipun ykköseen, jos vain olisi oikeasti kiinnostanut. Enemmän minua ihmetyttää se itsestäänselvyys, mikä valintaani kolmannelle osuudelle liittyy. Ja toisaalta se luottamus, pienestä naljailusta huolimatta, joka harteilleni on kasattu.

Pitäisi ehkä kuulostaa kiitollisemmalta saadusta luottamuksesta. Tilannehan on kannaltani hyvä. Mutta koskaan ei ole hyvin. Näinhän se menee.

Nyt täytyy enää päästä yli eilisestä järkytyksestä ja sitä seuranneesta kevyestä masennuksesta (jos ette ymmärtäneet, niin ei hätää, kukaan ei kuollut, mitään vakavaa ei tapahtunut). Löytää sopivan epäluottavainen olo omaan suunnistukseeni. Siten, että perjantain verryttelylenkillä tuntuu perhosia vatsassa, kun ajattelee Jukolaa. Sitten tiukka keskittyminen suoritukseen ja hyvin se menee. Näin on kirjoitettu.

Ja mikä on kirjoitettua, sen on pakko olla totta.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi