sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Kevätspesiaali 2003

[ mäksä :: 1.1.2003, päivitetty 12.3.2003 ]

Esipuhe

On olemassa hyviä ja huonoja suorituksia. Jos joku joskus väittää, ettei hänen suorituksensa ollut hyvä eikä huono, hän on poliitikko. Mutta sillä ei totisesti ole nyt mitään merkitystä.

Kaikki tietävät Michael Schumacherin ja monet myös Alex Yoongin. Schumacher tekee hyviä suorituksia ja Yoong huonoja. Kansaa, tai pikemminkin formulakansaa, kiinnostaa enemmän Schumacher. Siis hyvät suoritukset. Mutta silloin kun Yoong ajaa miljoonaa mutkan suoraksi ja keräilee kamojaan rengasvallista kaikkia kiinnostaa Yoong, eikä ketään Schumacher.

Minä en ole Yoong. Ajan toisinaan myös hyvin. Mutta epäilen, ettei se teitä kiinnosta. Te tiedätte, etten aina ole pysynyt radalla. Te haluatte nähdä, kuinka vedän mutkat suoriksi, niin että sora pöllyää ja rengasvallit ovat kovilla. Sen jälkeen voitte hieman hymähtää ja sanoa, että enhän minä tuollaista tekisi. Voi olla, en ota kantaa.

Kevätspesiaaliksi päätin tarjota teille sitä mitä te haluatte nähdä. Junnuvuosien mokat top 10. Ette tule pettymään. Ensimmäinen osa ilmestyy 8.1. ja seuraavat tämän jälkeen viikon välein.

Katsokaa kloppia - ottakaa oppia.

Junnuvuosien mokat top 10

10.SM-normaalimatkan karsinta 1997, H16
9. SM-yö 2000, H20
8. SM-pikamatkan karsinta 1996, H16
7. SM-normaalimatka 2001, H20
6. Tiomila 2000
5. O-festivalen 1994, H13
4. SM-pitkä 1999, H18
3. Oravanpolkuharjoitus 1990
2. PM-katsastusten pikamatka 2001, H20
1. Smålandskavlen 1997, nuorisoviesti

Loppusanat

Idea spesiaaliin tuli uutuuttaan kiiltelevästä skannerista. Ensin ajattelin listata mokien lisäksi myös onnistumisia, mutta karttoja katsellesani hylkäsin ajatuksen. Onnistumisista ei oikein löytynyt mitään mielenkiintoista. Sen sijaan virheet huvittivat näin vuosien jälkeen myös itseä ja päätin luoda eräänlaisen suunnistuksen kolarisarjan.

Listaa luodessani pyrin monipuolisuuteen. Ajattelin, että mielenkiintoa riittää enemmän, kun virheet eivät mene liikaa samaan muottiin. Virheissä painotin eniten tyyliä, mutta myös virheen koolla, reittipiirustuksen sulavuudella, kilpailun tärkeydellä ja omilla muistoilla oli merkitystä.

Ja paljon jäi listasta puuttumaan. Kerran Hämeen rastiviestissä pummasin maalia viisi minuuttia, kun lähdin viitoitusta väärään suuntaan. Ja eräissä harjoituksissa otin mäen päältä vauhtia puolen tunnin ajan, kunnes tajusin kyseessä olevan väärän mäen. Niin ja tulevissa PM-katsastusmaastoissa olen hävinnyt 1996 pikamatkalla erinäisten virheiden jälkeen puoli tuntia kärkeen. Monia hyviä ehdokkaita jouduin hylkäämään, koska reittipiirrokset olivat suttuisia tai niistä löytyi suuria kysymysmerkkejä. Kaikki muista kuin suunnistuksellisista syistä johtuen hylätyt virheet olin tehnyt viimeistään 16-sarjassa.

Lopuksi haluan muistuttaa, että nämä asiat kuuluvat historiaani, eikä niillä ole mitään tekemistä nykyisen suunnistustaitoni kanssa.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi