sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Kevätspesiaali 2003: 5. O-festivalen 1994 H13

[ mäksä :: 12.2.2003 ]

Olin juniorina useampana vuonna peräkkäin leirillä Norjassa. Ne olivat hyviä leirejä. Sai juosta hienoissa maastoissa vaativia harjoituksia.

Helppo ei ollut vuoden 1994 O-festivalenkaan. Kartan taakse olin kirjoittanut: "Onneksi ei tarvinnut juosta 14-sarjassa." Kokonaisuudessaan kisa meni kohtuullisen hyvin lukuunottamatta kakkosväliä, mutta joskus yksikin väli on liikaa. Reittipiirustukseen kakkosvälin osalta kannattaa suhtautua suurella varauksella.

[Koko rata, 341kt] Virhe alkoi jo polulta. Avosuon reunasta oli tarkoitus lähteä metsään. Oliko paikka vai kulma väärä, siitä en ole varma. Kuitenkin huipulle tultiin, mutta rastia ei näkynyt. Ilmeisesti yllättävän nopeasti tajusin, että mäki oli väärä. Ja kun pihdeillä juostiin, niin kolmonen oli helppo poimia matkan varrelta.

Kohti oikeaa huippua ja tämän jälkeen pyörähtelyitä hieman runsanlukuisemmin. Sitten taas oivalsin, ettei mäki ollutkaan oikea ja uutta suuntaa tauluun. Tämän jälkeen reittipiirustus ei minun mielestäni voi pitää paikkansa. Tai sitten en vain ole ymmärtänyt tuon taivaallista korkeuskäyristä, mutta muistaakseni ainakin teoriassa osasin niitä lukea. Onhan tietysti myös mahdollista ettei se toinen mäki ollutkaan se joksi sitä luulin.

Joka tapauksessa saavuin todennäköisesti ensin jonnekin kolmosmäen reunamille ja sieltä sitten tempaisin alarinteeseen, josta lopullisesti sain jollain ihmeenkaupalla kiinni. Varmaankin ojan ja kivien kombinaatio oli ratkaiseva tekijä. Tästä suunnasta rasti lopulta löytyi.

Olin kartan taakse arvioinut virheen suuruudeksi 25 minuuttia. En tiedä, se joko pitää paikkansa tai sitten ei. Lopputuloksista ei ole mitään tietoa, mutta muistaakseni en voittanut.

Vastaavanlaisia virheitä löytyi karttamapeista useita, mutta muiden reittipiirustukset olivat pelkistetympiä. Yleensä rastivälin keskivaiheilla viiva katkesi alkaakseen uudelleen jostain aivan toisaalta. Usein lähistöltä löytyi vielä kirjoitettuna jokin lukema 10 ja 20 minuttin väliltä.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi