sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Kevätspesiaali 2003: 1. Smålandskavlenin 1997, nuorisoviesti

[ mäksä :: 12.3.2003 ]

Olin taas samalla tiellä. Sen oli pakko olla oikea. Juoksin tietä itään ja tulin mäen korkeimmalle kohdalle. Nyt lähdin taas kohti rastia. Maavalli tuli vastaan nyt ensimmäistä kertaa, sitten suo ja lopulta rasti. Vihdoinkin.

Menestyksen suhteen peli oli menetetty, mutta halusin juosta loppumatkan hyvin. Näyttää, että osaan - ainakin itselleni. Seuraavalla välillä en ollut kartalla. Olin juossut jo aika pitkään, mutta mielestäni en ollut voinut juosta rastin ohikaan. Lopulta tulin maavallin ja kiviaidan kulmaan ja sain itseni varmasti kiinni. Tämän jälkeen suunnistus sujui ongelmitta.

Tulin maaliin suurinpiirtein sijalla 60. Olin jäänyt kärjestä 20 minuuttia. Leimantarkastuksessa oli jotain hämminkiä. Kielitaitoni ei antanut periksi, että olisin ymmärtänyt, mikseivät he haluneet minun lainaemitiäni.

Ehdin käydä jo pesulla ennen kuin menin uudelleen setvimään tilannetta. Nyt käsitin, että minun piti mennä emitini kanssa johonkin toiseen rakennukseen. Siellä minulle kerrottiin, että olin leimannut 400 metriä väärässä paikassa. [alue suurempana, 168kt]

Kesti hetken ennen kuin tajusin tilanteen. 20 minuutin virhe ei riittänyt. Piti saada hylsy kaupan päälle.

Olin päässyt lähtemään toiselle osuudelle hyvissä asemissa, kun Nurmen Sami oli ollut yöllä kuudenneksi nopein. Alkumatka oli sujunut hyvin ja ennen nelosta olin juossut letkan kärjessä Piffen ja Pyrintö perässä. Vaikka olin ollut jatkuvasti kartalla, olin vetänyt rastia pitkäksi. Tilanteen tajutessani olivat muut jatkaneet matkaa omalle hajonnalleen. Rastilta olin lähtenyt vauhdilla perään. Olin juossut kahden tien yli laakeaan mäkeen. Kaikki oli tuntunut täsmäävän, mutta sitten ei mikään. Lopulta usko oli loppunut niin täydellisesti, että olin ollut valmis uskomaan mitä tahansa. Jopa väärän rastin omakseni.

Ei pahemmin kiinnostanut mennä kertomaan uutisia eteenpäin. Kävin huvikseni tulostaululla. Piffen oli vaihtanut toisena, 6 sekuntia kärjestä ja Pyrintö kolmantena.

Paluumatkalla yritin unohtaa pettymyksen ja keskittyä hauskanpitoon. Onnistuin vähintään kohtuullisesti. Muistaakseni alkoholilla oli osuutta asiaan. Ehkä olisi piänyt olla vähän nöyrempi.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi