sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Tuulta ja jäätä

[ mäksä :: 19.1.2003 ]

10km:n testijuoksu 38.09. Ja minä olen tyytyväinen.

Aamulla vielä uskoin, että sellainen alle 36 minuutin aika olisi täysin realistinen. Perniöntiellä verrytellessä tavoitteet unohdettiin ja lähdettiin vain juoksemaan hyvää juoksua.

Pyörätie oli umpijäässä. Viime päiven lauhtuminen ei ollut paljoa sitä sulattanut. Sen verran, että jään päälle oli muodostunut ohut vesikerros. Sentään pyörätie oli hiekoitettu. Kaiken kruununa menomatkalla puhalteli navakka vastatuuli.

Kääntöpaikalla usko oli koetuksella. Väliaika 20.33 lupaili normaaliolosuhteissa päälle 40 minuutin loppuaikaa. Myötätuulen siivittämänä tuntui siltä, että juoksu alkoi kulkea. Paluumatka taittui lähes kolme minuuttia nopeammin, 17.36 ja näin loppuaika oli olosuhteisiin nähden hyvä 38.09.

Jos testjuoksu juostaan harjoituksena, on hyvin pitkälti sama, millainen keli on. Mutta testijuoksun tarkoitushan olisi myös antaa informaatiota nykykunnosta. Tänään kovinkaan tarkkaa arviota ei tullut. Kaipa sitä ollaan aikataulussa.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, jolloin sää oli testijuoksussa huono. Pitäisikö testijuoksut juosta talvella hallissa, vai nostaa peukut pystyyn ja toivoa sään suosivan?


Ei kommentteja    ::    Kommentoi