sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Mä vastaan ratamestari

[ mäksä :: 2.2.2011 ]

Mä juoksen nurmikkoa ja luen karttaa. Se siirtymäväli. Ei ihan triviaali, mutta melkein. Siirtyväliksi tällaista kuitenkin sanotaan. Rastilippu ei näy, mutta puska, minkä taakse rasti on laitettu, näkyy. Puistonpenkillä istuu pari tavista ja mietin hetken, että juokohan ne kaljaa.

Luen karttaa siksi, että edessä on pitkä väli ja siinä reitinvalinta. Väli on oikeastaan aika paha, eikä mulla ole liikoja aikaa tehdä valintaa. Ehkä viistoista sekuntia. Tai ainakin kymmenen. Ihan sama, se riittää.

Mä kelaan, että oikealle olis helppo lähteä. Sinne pääsis sujuvasti, mutta lopussa joutuu vetämään vähän poikittain ja hetken pohjakin on hitaampaa. Vasemmalta taas tulee alkuun melkoinen lenkki. Mutta loppu on pelkkää baanaa ja rastille pääsee helposti. En mä sitä toisestakaan suunnasta ole koukkimassa, että eipä tuollaista kannata miettiä.

Reitinvalinnat menee aika kaukana toisistaan ja on pirun paha mennä sanomaan, kumpi nyt on lyhyempi saatika nopeampi. Mut mä mietin, että jos ratamestari on tähän laittanut tän siirtymävälin, niin se on saanut tasan tarkkaan päättää, kumpi näistä on nopeampi. Ja musta vasen valinta näyttää niin pitkältä, että sen on pakko olla nopeampi.

Ja se oli. Se on mä vastaan ratamestari ja mä vein tän erän.

Mutta jos ratamestari tajuais, miten mä näitä asioita mietin, niin se pystyis biittaamaan mut. Ainakin laittamaan koville. Mut ei se sitä mieti. Ei se oo ratamestari vastaan mä. Se on ratamestari vastaan kaikki. Ja ratamestari tietää pirun tarkkaan, että se jengi on kuolevaisia täynnä. Peruskikat puree ja niitä tarjotaan. Jos aletaan liian nokkeliksi, niin kukaan ei tuo kukkasia, purista kädestä ja sano, että oot nero.

Ja ratamestari optimoi kikkojaan massoille. Ja mä yritän haistella, miten se ratamestari sen kaiken näkee. Sitten optimoin oman tekniikkani siihen. Mä tiedän, että mun paletista löytyy aukkoja, mutta se ei haittaa. Parempaan tulokseen pääsee, kun ei rupea liian nokkelaksi.


Kommentoi


Hyvin kirjoitettu!

-s - 2.2.2011 klo 21.39


Tajusin heti mikä väli oli kyseessä. Olisikohan noi kaljanjuojat paljastanu tän. Itse tosin olin jo lähdössä vasemmalle valinnalle siltä siirtymävälin lähtörastilta, joten varsinaista rastia lähestyttäessä ei tarvinnut juuri asiaa miettiä.

mädi - 2.2.2011 klo 20.18