sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Helmi harjoitus

[ mäksä :: 10.3.2003 ]

Viikonloppuna oli taas seuran leiri. Lunta vielä riitti, mutta onneksi säätiedoitukset ovat luvanneet lämpöä. Suunnistus sujui leirillä mukavasti: 60 rastia ja puolitoista minuuttia koukkua.

Lauantain toinen harjoitus oli aika erikoinen, mutta aivan helmi. Virtaa riitti, lippu löytyi ja harjoitus muutenkin suosi minun ominaisuuksiani.

Lähtö tien vieressä ja kartta maassa. Edessä lähes sula 45 metriä korkea etelärinne. Kartassa on 15 rastia, jotka ovat mäen päällä ja jokaisen rastin vieressä numero. Jokaisella radalla on oma numeronsa, joka täytyy saada kerättyä tasan rastien numeroista. Kun rastit on käyty läpi, niin juostaan maaliin, joka on mäen päällä. Lopuksi verrytellään alas ja uudestaan. Ja radat tietysti täysillä.

Ratojen juokseminen oli aika mielenkiintoista. Lähdössä kartta kouraan ja joko valinta lähes paikallaan tai mäkeä juostessa. Ainahan lähdetään periaatteessa ylöspäin, mutta ylöspäinkin voi lähteä useampaan suuntaan. Paikallaan ei valintaa voi miettiä ikuisuutta, mutta toisaalta miksi juosta, jos ei päämäärä ole tiedossa. Ja vaikka ratkaisun olisikin löytänyt jo alhaalla, niin silti mäessä tekemistä riittää. Pitäisi suunnistaa ja entä jos onkin olemassa parempi reitti.

Vaikka itseasiassa laskutoimitukset olivat aika helppoja, niin silti aikamoista ässää radoilla juostiin. Itsellänikin jäi yksi optimivalinta löytämättä.

Itse mäen juokseminen saattaa olla aika puuduttavaa, mutta kun jotain tekemistäkin löytyy matkalle, niin hommasta tulee heti mielekkäämpää. Minulle mäen juokseminen ei sinänsä tuottanut vaikeuksia, mutta lumihanki oli yhtä tuskaa. Taitaa olla juoksutekniikasta kiinni. Toivottavasti kevään kisoissa ei mitata kykyä juosta lumihangessa.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi