sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Ternimaidolla kevääseen

[ mäksä :: 18.3.2003 ]

Ostin tänään ternimaitokapseleita. Kuukauden annos 15.95?. Paljon luvataan, etenkin purkin kyljessä, mutta puolueetonta tietoa ternimaidon hyödyistä on saatavilla niukasti.

Siis mitä hyötyä ternimaidosta oikein on? Ternimaito sisältää suuria määriä immunoglobuliineja eli vasta-aineita, jotka lisäävät elistön vastustuskykyä ja vahvistavat immunitteettia. Toisin sanoen vähentävät esimerkiksi flunssaan sairastumisen riskiä. Lisäksi ternimaidon väitetään sisältävän aminohappoja ja kasvutekijöitä, jotka nopeuttavat palautumista ja lisäävät suorituskykyä.

Tarkoitukseni on syödä ternimaitokapseleita kevään ajan, huomisesta kuukausi tai kaksi eteenpäin. Minulla on keväisin ollut usein flunssaa ja ternimaidon avulla yritän välttää sairaudet. On kuitenkin hyvä muistaa, että flunssan ehkäisyssä on monia muitakin keinoja, joista riittävä pukeutuminen ja kuivat vaatteet eivät ole vähäisempiä.

Mikäli ternimaito myös nopeuttaa palautumista, niin hyvä. Oma käsitykseni kuitenkin on, ettei tämä hyöty ole kovinkaan merkittävä. Eikä palautumisen nopeutuminen ternimaidon käytön syy. Minun tasoisella kaverilla kyllä löytyy kehittymisen varaa ilman, että tarvitsisi nopeuttaa palautumista vippaskonstein.

Tärkeintä on, että itse uskoo tuotteen toimivuuteen. Paljon muuta ei olekaan, mihin nojata. Ongelmallista on myös se, etten omalla käytölläni voi saada kovinkaan luotettavaa tietoa tuotteen toimivuudesta. Se, että pysynkö kevätleirin terveenä, ei vielä todista mitään. Jos leirin jälkeen nokka vuotaa, niin luonnollisesti silloin on usko koetuksella. Jos taas pysyn koko kevään terveenä, niin tulen luultavasti syömään ternimaitoa terveenä pysymisen kannalta ongelmallisina aikoina. Toisin sanoen ainakin pidempien leirien ympärillä. Jatkuvaan käyttöön tuskin ryhdyn, koska mielestäni normaaleina aikoina hinta ylittää tuotteesta saadun hyödyn.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi