sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Tulopoliittisia ratkaisuja

[ mäksä :: 1.11.2002 ]

Tupo-neuvottelut ovat taas käynnissä. Suomessa tulopoliittisissa kokonaisratkaisuissa on perinteisesti noudatettu solidaarisuusperiaatetta. Toisin sanoen tuottavuuden kasvusta riippumatta jokainen ala on saanut saman suuruiset palkankorotukset. Suomen pankin pääjohtaja Matti Vanhala arvosteli jokin aika sitten voimakkaasti yhtenäistä palkankorotuslinjaa. Vaikka Lipponen ja SAK arvostelivat kovin sanoin Vanhalan lausontoa, niin Vanhala on oikeassa.

Entä suunnistuksessa? Pitäisikö kaikkien seuran edustusryhmästä saada samat edut vai pitäisikö etujen määräytyä menestyksen mukaan?

Asia riippuu paljon pelimerkkien määrästä. Jos Real Madrid jakaisi palkkabudjettinsa pelaajien kanssa tasan, niin Zidane lähtisi muihin piireihin palloilemaan. Toisaalta, jos suunnistusseuran niukka budjetti hupenisi jollekin huipulle pelkästä urheilemisesta maksettavaan palkkaan, niin muut älähtäisivät.

Tärkää on, että perusasiat ovat kunnossa. Tarjotaan varusteet, hyviä leirejä ja harjoituksia kaikille. Sen jälkeen voidaan kovemmille ja lupaavammille yksilöille jakaa extraa, jos vain resurssit antavat myöden. Ei Realissakaan tingitä harjoitusolosuhteista palkkojen tai siirtokorvauksien takia.

Jos joku haluaa enemmän mitä saa, niin meriittilista kourassa sponsorieurojen perään. Siinä leikissä kyllä kerrotaan, mitä kukin ansaitsee.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi