sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Siljarastien kootut selitykset

[ mäksä :: 18.4.2003 ]

Tuli tänään ihan nuoruusvuodet mieleen. Vauhtia löytyi, ajatusta ei. Tämän vuotisten Siljarastien saldona virheissä pari isoa, monta pientä ja kaiken kruununa yksi väärä rasti. Yksi reittipiirros kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta nyt haluan hieman selitellä tekemisiäni.

[Loputkin häröilyt, 219kt] Tänään intoa oli kuin pienessä kylässä. Sitä oli kertynyt vaisusta Gripträffenistä ja väliin jääneestä Kevätyöstä. Ehkä ilmassa oli vähän sellaista "nyt näytetään"-mentaliteettia. Annoin itselleni luvan lyödä loikkaria silmään, mutta painotin, että suunnistukselle on silti oltava aikaa.

Kaikki lähti näennäisesti hyvin. Siis valinta ja toteutus siihen asti, kunnes oltiin väärässä mäessä. Hiphei, 1.20 nopeimmille! Kompassiin olisi taas voinut katsoa, vaikka Varsinais-Suomessa ollaankin.

Sitten kakkoselle 4. nopein ja kolmoselle tolppa. Homma taas tuntui olevan hanskassa. Nelosen reittipiirroksesta huomaa lapsikin, ettei karttaan liiemmin katseltu. Turpaan yli kaksi minuuttia.

Ennen vitosta empimistä, kutoselle runnomista ja pieni koukku rastilla ja seiskavälilläkin vedin turhaan sorakuopan eteläpuolelta. Silti olin kutoselle toiseksi nopein ja seiskalle neljäs.

Sitten ajatus alkoi pätkiä tosissaan. Seiskalta huono lähtösuunta ja turhaa kiertämistä kasin ympyrässä. Kympille suunnitelma oli lähinnä suoraan ja kun siitä ei päässytkään, niin toteutus oli suoraan väärään mäkeen.

Yksitoista oli sitten koko suorituksen kruunu. Tulin väärälle lipulle. Rasti oli jyrkänteessä, mutta siihen laskeuduttiin siten, että se muistutti ainakin omasta mielestäni notkoa. Jotenkin vielä muistin koodin väärin ja hylsy oli pulkassa. Loppu menikin taas virheittä.

Voitto tänään olisi vaatinut nappionnistumista, sen verran hyvin Sörkka pisteli. Neljäs jäi jo 1.50, joten siihen olisi puolestaan päässyt ihan perusjuoksullakin. Mutta perusjuoksua ei tänään haettu. Ehkä ensi kerralla malttia taas löytyy ja perusjuoksukin kelpaa.

Siljarastien tulokset ja väliajat sarjasta H21A1


Ei kommentteja    ::    Kommentoi