sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Katse kohti tulevaa

[ mäksä :: 26.5.2003 ]

SM-pitkät menivät aika heikosti. Ykkönen rauhassa, tästä oli puhetta. Ja mitä vielä. Alku ihan hyvin, kunnes sata metriä ennen rastia oivallan olevani väärässä mäessä. Seuraavaksi oivallan uudestaan olevani väärässä mäessä ja palaan alkuperäiseen.

Oravanpolkuvirhe. Ei olisi tarvinut kuin pysähtyä, kallistaa päätään ja kysyä itseltään: "Oletko nyt aivan varma?" Kaksi mäkeä ovat ainakin kartalla niin erilaiset, ettei niistä voi erehtyä edes juhannusaattona.

Edellisestä suunnistuskilpailusta oli ehtinyt vierähtää jo kolme viikkoa, joten se taisi lisätä alun intoa. Lisäksi valmistautuminen kilpailuaamuna oli hätäinen ja sitä kautta olo hieman rauhaton. Suorituksiin pitäisi saada rutiinia lisää.

Mutta ne häröilyt unohdetaan nyt. Lopullisesti. Katseet on syytä kääntää kohti tulevaa.

Torstaina Keski-Pohjanmaan viestissä on tarjolla ankkuriosuus. Seurassa miehet ovat sen verran hyvässä kunnossa, että Jukolaa varten olisi mukava onnistua.

Maineeni aiheuttaa minulle ongelmia. Olen seuran sisällä haastajan asemassa, mutten haastajan roolissa. Toivottavasti se kuvastaa luottamusta. Tästä huolimatta, enempää menneitä läpi käymättä, tulee mieleen kahden vuoden takainen Lakeuden viesti. Onneksi asiat ovat täysin omissa käsissä.

Pohdintani osoittaa, ettei itseluottamus ole paras mahdollinen, mutta parempi näin päin. Nöyryyttä tekemiseen tarvitaan. Edellytykset kunnon puolesta ovat kohdillaan.

Sunnuntaina juostaan SM-sprint. Tavoitteena on finaalipaikka. Mahdollisuuteni siihen ovat erittäin hyvät. Mahdollisessa finaalissa asetelma on jo paljon vaikeampi. Toivelistalla on haastava rata ja sitä kautta runsaasti epäonnistumisia. Mutta karsinta ensin ja sitten vasta ajatukset finaaliin.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi