sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

SM-sprintin paukut karsintaan

[ mäksä :: 2.6.2003 ]

Näyttää siltä sprintti päivässä on riittävästi minulle. Karsinnassa juoksi kulki, mutta finaalissa paukut olivat loppu. Päätavoitteenani ollut A-finaalipaikka tuli lopulta selvästi ja siihen olen päivän osalta tyytyväinen. Finaalin 52. sija ei sen sijaan mieltä ylennä. Ehkä ensi kerralla pitäisi yrittää ottaa karsinta aavistuksen rauhallisemmin, jotta iskua riittäisi vielä finaaliin.

Karsinta hyvin

[koko rata, 109kt] Ennen kilpailua oli vaikea ennakoida, mitä finaalipaikkaan vaadittaisiin. Arvelin, että virheettömällä suorituksella olisin jatkossa ja suurin riski matkalla finaaliin olisi ylivauhti. Rata oli lopulta helppo. Onnistuin silti tekemään 15 sekunnin virheen 5. rastilla. Osittain se johtui mittakaavasta. Olin kahtena edellisenä päivänä käynyt 1:5000-kartalla totuttautumassa mittakaavaan ja tästä oli varmasti hyötyä, mutta silti osa kohteista tuli nopeasti vastaan.

Vitosen jälkeen laitoin kaiken peliin. Alikulun jälkeen jaloissa alkoi tuntua, mutta varaa ei ollut hidastaa. Tulin vielä seiskalle hieman kulmikkaasti ja juoksin viimeisen välin huonosti, mutta lopulta pääsin finaaliin kahdeksantena, selvällä 17 sekunnin marginaalilla.

[koko rata, 176kt] Finaali heikosti

Ennen finaalia jaloissa tuntui vielä karsintakilpailu. Edes alussa en jaksanut juosta kuten normaalisti. Kaikkein vaikeinta oli ylämäissä ja silloin, kun maastopohja oli hidas.

Ja kun jalat eivät toimi, niin ei toimi pääkään. Yritin juosta välejä suoraviivaisesti ja kovaa, mutta kuvaavampaa etenemiselle olisi epäsujuvasti mutkitellen. Reitinvalintoihin olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota.

Jos finaalissa olisi halunut pärjätä, niin karsinta olisi pitänyt juosta rauhallisemmin. Etenkin karsinnan loppusuoran rypistys olisi pitänyt jättää väliin ja pyrkiä muutenkin tasaisempaan etenemiseen. Toivottavasti ensi vuonna juoksutikki on siinä mallilla, että paukkuja on varaa jättää myös finaaliin.

SM-sprintin kotisivu


Ei kommentteja    ::    Kommentoi