sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Ajatuksen voimalla

[ mäksä :: 6.11.2002 ]

Eilen ei juoksu maittanut. Kulki hyvin, mutta ainutkaan mielenkiintoinen ajatus ei eksynyt päähäni pyöriteltäväksi. Loppumatkasta vanha polvivaiva alkoi muistuttaa itsestään.

Illalla väsytti ja motivaatio oli alhaalla. Mietin mihin tämä kaikki harjoittelu lopulta johtaa. Itseään täytyy määrätietoisesti kehittää vuosia ennen kuin voi menestyä. Nyt harjoittelen mielestäni paljon, mutta tulevaisuudessa se ei riitä. Vuosi vuodelta täytyy harjoitella enemmän. Entä jos motivaatio katoaa. Muut asiat alkavat kiinnostaa ja urheilu jää taka-alalle. Vuosien työn hedelmät jäävät puuhun ikuisiksi ajoiksi.

Tai entä jos jalat hajoavat. Palkkana hyvin tehdystä työstä ovat juoksukelvottomat jalat ja piloilla oleva kausi. En olisi ensimmäinen, jolle näin kävisi.

Aamulla nenä vuosi vähän. Kävin kuitenkin juoksemassa. Eilisiltaiset ajatukset palasivat mieliini ja harkitsin illan harjoituksen väliin jättämistä.

- Mutta sinähän pidät harjoittelemisesta?
- No... totta.
- Nautit itsesi kehittämisestä?
- Niin...
- Mitä siinä sitten spekuloit? Päivä kerrallaan. Loppu tulee vastaan, kun sen aika on.
- ...

Tänään opiskelin paljon - omaan tasooni nähden. Neljä tuntia. Päivällä varasin ajan uusien tukipohjallisten saamiseksi. Illalla nuha oli tipotiessään ja motivaatio kohdallaan. Pian Friisikalliota ylöspäin iski tuore mies täynnä uutta energiaa.

Ajattelen harjoittelua liikaa. Samat ajatukset pyörivät päässä niin lenkillä kuin vapaa-aikanakin. Harjoittelu pitäisi pystyä paremmin erottamaan muusta elämästä. Ehkä silloin motivaatio olisi aina kohdallaan. Ehkä.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi