sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Kisafiiliksiä tammikuussa

[ mäksä :: 3.2.2004 ]

Kiinnitin launataina Kylpyläviestissä ilolla numorolapun rintaan. Edellisestä koitoksesta oli ehtinyt vierähtää tovi, joten pientä kisailua kaipasinkin. Juoksin kovaa, paikoin täysillä, joka hetkestä nauttien.

Kylpyläviesti oli onnistunut tapahtuma. Kilpailla saattoi rennolla asenteella, mutta omaa vauhtia pystyi vertailemaan kotimaisiin kärkinimiin. Radat pyörivät kortteleissa ja lähiömetsissä. Kaiken kaikkiaan perinteistä suunnistusta tarjottiin pidemmillä radoilla runsaasti. Jopa niin paljon, että näin lumimyrskyn jälkeen olisi hangessa saattanut päästä useampikin ärräpää. Nyt lumi ei haitannut liikaa.

[Lähiömetsää, 163kt] Reilun minuutin tappio Salmelle ei suuremmin harmita toisin kuin minuutin edestä tehdyt virheet. Ennakkoon asennoiduin juoksemaan korttelisuunnistusta ja toteutin kilpailussa rastinotot huolimattomasti. Koukkasin kolmea rastia, mikä tälle radalle oli paljon. Kortteliasenteen ansiosta suunnistus oli sujuvaa. Reitinvalintojen onnistumisesta voi tietysti keskustella, mutta tuskin reitinvalinnoilla oli suurtakaan ajallista merkitystä. Näin jälkeenpäin olisin kolmosvälin juossut vasemmalta, mutta muuten pitäytynyt toteutetuissa valinnoissa.

Aiheesta voi jälleen kysellä itseltään, mitä oikeasti on opittu tai milloin perusasioita aletaan toteuttaa oikein? Ei 4,5 kilometrin kortteliradalla voi tehdä minuuttia virhettä, vaikka kuinka vauhti olisi tapissa. Ehkä tämän kerran pystyn antamaan itselleni anteeksi. Ainakin juoksu todisti, että intoa suunnistamiseen löytyy lyhyen suunnistustauon jälkeen. Vielä kun tuon kaiken innon pystyisi kohdentamaan oikeisiin asioihin.

Suunnistus on viime aikoina ollut ajatuksissa taka-alalla. Fyysinen harjoittelu on vienyt aikaa ja voimia, eivätkä olosuhteet suunnistukseen ole olleet erityisen hyviä. Puolen toista viikon kuluttua lähtee kone kohti Espanjaa ja siellä on mahdollisuus hioa taitopuolta kahden viikon ajan. Ennen leiriä en aio suunnistaa metriäkään. Sen sijaan leirin teemoja aion miettiä huolellisesti. Kahden viikon suunnistusrupeamassa on vaarana, että pää keittää yli, eikä haluttuja tuloksia saavutetakaan. Täytynee vain ahkerasti muistella kotimaan lumisia maastoja ja liukkaita pyöräteitä.

Tulokset


Ei kommentteja    ::    Kommentoi