sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Teesit

[ mäksä :: 13.9.2004 ]

Tulostaululla suupielten kääntyessä tyytyväiseen hymyyn mietin, miksi en aina suunnista näin?

Älkää nyt käsittäkö väärin, päivän juoksua ei todellakaan voi kutsua elämäni suunnistussuoritukseksi. Virhettä tuli kolmatta minuuttia, laajalla skaalalla. Standardivirheet ykkösellä ja toiseksi viimeisellä, yksi "puusilmävirhe" kun en nähnyt lippua, yksi lähtökulmavirhe ja kaupan päälle vielä pienet seilailut väleillä. Juoksu, yllättävää kyllä, kulki ihan kohtuullisesti, mutta perusvauhdin päälle ei elimistö vain pystynyt tarjoamaan mitään ekstraa, toisin kuin esimerkiksi SM-normaalimatkan karsinnassa.

Toteutuksen perustana olleet suorituksen palikat olivat kuitenkin kohdillaan ja periaatteessa olen suunnistukseeni tyytyväinen. Niinpä olen päättänyt suunnistaa lopun elämäni, tai ainakin siihen asti kunnes löydän itsestäni sen todellisen taitosuunnistajan, tällä tavalla. Ja jotta saattaisin muistaa vielä SM-pikassa edes jotain lupaamastani tai siitä miten olen tänään suunnistanut, niin minun on syytä lyödä hyvän suorituksen taka-ajatukset teeseiksi soluasunnon seinään, josta voin kertailla ja omaksua niitä. Ja tässä teesit eli miten suunnistukseen tulee suhtautua:

  1. Et voi menestyä
Koska menestys ei ole mahdollista suunnistus on pakollinen paha, joka täytyy läpäistä, joten
  1. Tänään ei ainakaan kiinnostaisi alkaa pummaamaan
  2. Turha rehkiä liikoja, perusvauhti riittää

Mutta jos nimeän nämä teesit "hyvän suorituksen taka-ajatuksiksi", niin nimestä kuultaa läpi, että näitä teesejä käyttämällä on tarkoitus yrittää menestyä. Joten mikäli olen vähääkään nokkela, saatan oivaltaa opeissa ristiriidan ja alkaa epäillä, että harhaoppiset yrittävät kusettaa minua. Mutta jos muutan nimen joksikin muuksi alkuperäinen ajatus kärsii. Lienee parasta pitää asiat yksinkertaisina ja toivoa, ettei sitä tulevissa kisoissa yritä leikkiä liian fiksua.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi