sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Silja-rastit alakanttiin

[ mäksä :: 18.4.2005 ]

Tässä ei pitänyt käydä näin. Minun piti voittaa. Ja rehellisesti sanottuna se ei ollut lähelläkään. Kuudes sija ei paljoa mieltä lämmitä.

Tämän kaltaiset A-sarjat ovat aina vaikeita kisoja. Nyt kun Huippuliiga kerää koko Suomen valion eliittisarjaan, niin A-sarjoihinkin muodostuu varsin kovatasoisia kilpailuita. Radat ovat täynnä tavanomaisia suunnistustehtäviä, joita ratojen parhaimmisto pystyy suorittamaan vain pienillä virheillä. Yli kolmea minuuttia ei saa koukkia. Tuloslistasta sen näkee.

Ehkä tämän päivän kilpailua leimasi tietty huolimattomuus. Kakkosvälillä olin koko joukon hitain, kun latasin vain ympyrään, enkä viitsinyt katsoa tarkkaan, missä rasti on. Kasivälillä tein hyvän suunnitelman päältä, mutta vaihdoin kesken kaiken kiertoon, kun mäki edessä näytti niin suurelta. Kahdelletoista tein rastinoton heittämällä ja Kolmelletoista en katsonut reitinvalintaa.

Mäet hyydyttivät

Toinen ongelma oli kenties fysiikassa, vaikka kilpailua se ei ratkaissutkaan. Päivän radalle mäkiä oli kerätty runsaanpuoleisesti. Yli neljän prosentin noususumma taisi hyydyttää konetta tehokkaasti.

Sinänsä en koe yksittäisiä suuriakaan nousuja ongelmaksi. Kun lataa niitä riittävällä asenteella ylös, niin ei tule takkiin. Helpommilla pätkillä voi palautella. Mutta nyt kun mäkiä tuli vastaan liukuhihnalla, en ehtinyt palautua. Tien ylityksessä tuntui jo huonolta.

Lopussa tarjottiin pidempiä välejä tasaisemmassa maastossa, joissa valitsin polkua alle. Mietin vain, että nyt voisi lyödä, mutta kun ei pysty. Happoa oli jaloissa paljon. Katselin äsken, että juoksin kilpailusta 80 % anaerobisen kynnyksen päällä. Niin, missäköhän välissä ne hapot olisivatkaan laskeneet.

Mutta lopun pitkillä väleillä rastiväliajat olivat silti hyviä. Tai samaa tasoa kuin alussa, mutta silloin paikoin jopa kulki. Ehkä tasaisemmat maastot sopivat paremmin. Eli kenties mäkeä pitäisi vielä harjoitella. Vaikka voihan olla, että muillakin lopussa painoi.

Nyt sitten odottelemaan rankin päivitystä eli juostaanko FinnSpringissä eliitissä vai A-sarjassa. Kun kilpailuita on juostu erittäin vähän, rankimatematiikka muodostuu varsin mielenkiintoiseksi.

Kisasivut ja Reittihärveli.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi