sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Matera ei pettänyt

[ mäksä :: 23.3.2013 07:38 ]   
Viime viikonloppuna MOC eli Mediterranean Open Championship Orienteering päätti Italian leirin. Hölkkäilin kaksi ensimmäistä maastokisaa, mutta kilpailusarjan päättäneessä Materan sprinttikilpailussa aiempi toiveeni toteutui ja pääsin vetämään kisan kisana. Ei jalka täydellinen ollut, mutta se kesti kovaa juoksua.

Matera ei pettänyt. Jos Thierry voittaa kaikki sveitsiläiset 40 sekunnilla kaupunkisprintissä lienee selvää, että kilpailu on ollut todella vaikea. Ehkä vanhan kartan perusteella pelkäsin jopa vaikeampaa, mutta päivitetty kartta oli selkeämpi ja 1:3500-mittakaava auttoi lukemista. Ehkei mittakaava ihan mahtunut arvokisastandardiin, mutta tällaiseen kilpailuun pieni soveltaminen oli enemmän kuin paikallaan. Yhtä lailla oli karttaakin tietysti jouduttu hieman yleistämään, kun riittävästi paksua muuria ei vain saa mahtumaan kartalle. En ole koskaan ollut parhaimmillani italialaisten vanhojen kaupunkien sprinteissä. Etenkin kun juostaan paljon portaita, on minulla aina vaikeuksia rytmittää suunnistusta oikein. Jäin Thierrylle 2.23. Minuutin tappio olisi ollut erinomainen suoritus, puolitoista hyvä, joten ehkä siinä vähän ylimääräistä on.

Leiriviikko kokonaisuudessaan oli pohjevaivan takia haastava, mutta onnistuin toteutuksessa lähtökohtiin nähden mielestäni hyvin. Ehkä paikoin vedin pienellä riskillä, mutta niin sain harjoituksista irti huomattavasti enemmän ja sain lämmitettyä prosessoria sopivasti ennen kevättä. Leirin jälkeen tuli tosin jälleen takapakkia, kun sairastuin flunssaan.
<< Sprinttiä reippaasti
Pääsiäinen Göteborgissa >>