sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Voitto Turku-sprintistä

[ mäksä :: 3.8.2014 21:08 ]   
Eilen lauantaina juostiin Huippuliigan kolmas osakilpailu. Onnistuin voittamaan kovatasoisen ja erittäin tiukan kilpailun kolmella sekunnilla ennen Belgian Yannick Michielsiä. Voitto oli itselle pieni yllätys, koska en ollut erityisen tyytyväinen omaan valmistautumiseen enkä suoritukseen. Harjoittelu sinänsä MM-kilpailujen jälkeen on ollut hieman puolittaista ja kovat harjoitukset ovat olleet parin viimeisen viikon aikana melko raskaita. Lisäksi oman valmistautumisen sijaan taisivat ajatukset liikkua enemmän Tuomas "Zorro" Karin kilpailupäivän järjestelyissä (Jos et tiedä mistä puhutaan, niin katso Huippuliiga-lähetys YLE Areenasta, kohdasta 57:30). Toisaalta varmasti moni muukin maajoukkuesuunnistaja on ottanut MM-kilpailuiden jälkeen varmasti rennommin. Oma perussuorittaminen oli hyvällä tasolla, mutta sorruin kahteen vajaan 10 sekunnin toteutusvirheeseen. Toisaalta onnistuin kohtuullisen hyvin reitinvalinnoissa, jotka ovat olleet tällä kaudella suurin kompastuskivi.

Itse olen viime vuodet vannonut vankasti hyvän kilpailuvalmistautumisen nimeen ja nyt onnistuin saamaan hyvän tulokset huolimatta omasta mielestäni melko puolittaisesta valmistautumisesta. Toisaalta, vaikka koinkin, että valmistautumiseni oli huonoa, olin kuitenkin ennen kilpailua pyöritellyt alueen karttoja sekä ilma- ja katukuvia parisen tuntia, mikä todennäköisesti on enemmän kuin suurin osa muista kilpailijoista. Ehkä joskus voisi olla paikallaan yrittää tosissaan testata valmistautumisen antamaa hyötyä.

Kolmannen osakilpailun voitto antoi nyt hyvät asetelmat Huippuliiga-finaaliin. Lähden toisena. Eroa Tranchandiin on peräti 1.40, mutta toisaalta takana on peräti 3.25 tyhjää. Oma metsäsuunnistusharjoittelu tuntien mitään ei todellakaan ole vielä voitettu, mutta asetelma antaa hyvät mahdollisuudet pystyä pitämään kakkossija. Turku-sprintin tulossivu
<< MM-sprinttiviesti: DNS
Huippuliigapettyneisyys >>