sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Leiriputkessa

[ mäksä :: 15.12.2002 ]

Piste häämöttää tämän vuoden opiskeluiden kohdalta. Enää tiistaina viimeinen tentti ja sen jälkeen saa taas hetken leikkiä ammattiurheilijaa. Helmeä. Muutenkin tuntuu nyt pienen leiriputken jälkeen mukavalta aloittaa taas perusharjoittelun tekeminen kotona.

Ajatuksia Ylläksen leiristä

Viikon takainen Ylläksen leiri sujui totta tosiaan hyvin. Leirin jälkeen lepäilin rauhassa. Keskiviikkona olo tuntui palautuneelta ja lähdin juoksemaan mäkivetoja. Virhe. Elimistö ei todellakaan ollut vielä valmis VK-harjoittelun vastaanottamiseen. Jätinkin lopusta muutaman vedon pois ja varmistin palautumisen viikonlopun seuran leirille.

Olen lähtökohtaisesti pitänyt viikon hiihtoleiriä joulukuulle pelkkänä luksuksena. Mutta ehkä totuus ei olekaan niin mustavalkoinen.

Hiihdän talvessa aika vähän, vain 500km ja Ylläksellä tuli siitä puolet. Lihaksisto oli viikolla syystäkin ihmeissään. Tästä johtuen palautuminen kesti melko kauan. Myös ennen leiriä jouduin lepäämään enemmän kuin tavallisesti, jotta kestäisin leirin rasituksen. Viikolla syntynyt määrän lisäys normaalin verrattuna ei ollut niin merkittävä, jos otetaan huomioon ennen ja jälkeen tapahtunut määrien suhteellinen pienentyminen. Harjoittelussa pitäisi muistaa, että yhdellä viikolla on aika pieni painoarvo kokonaisuuden kannalta.

Leirillä kellarilla

Viikonloppuleirillä vaihteeksi suunnistus sujui ja yllätys yllätys, myös yöllä. Tosin yölampun pääosan liitin sanoi työsopimuksensa irti parin kilometrin jälkeen ja reeni jäi siihen. Kerrankin oli tarpeeksi malttia mukana yösuunnistuksessa. Sen kun pystyisi pitämään myös vastaisuudessa.

Sunnuntaina oli vuorossa taas neljän tunnin saapasvaellus. Viime viikkoina vaellustyyppisiä harjoituksia on tullut aika paljon ja vaellus sujuikin nyt helpommin kuin viime kerralla. Neljän tunnin aikana ehdin luoda jälleen yhden ?Onko tässä mitään järkeä??-ajatuksen vaeltamista kohtaan. Eihän se Holm?nkaan vaella ja silti... Taidan kuitenkin jättää mainetta keränneet juoksija vastaan suunnistaja keskustelut pesupaikalle. Kaipa niistä vaelluksista on vielä minulle hyötyä, kun ei vain vie liikaa niihin painopistettä.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi