sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Dejavu

[ mäksä :: 19.12.2002 ]

Syksy on mennyt kuin elokuvissa. Hyvä pätkä, mutta se loppui eilen.

Viime vuonna joulukuun leiripaketti oli täysin sama kuin tänäkin vuonna. Ensin viikko Ylläksellä, sitten lepäilyä ja opiskelukiireitä ja seuraava viikonloppu seuran leirillä. Vuosi sitten ohjelma jatkui tiistaina vetoharjoituksella ja tiistai-illasta lähtien flunssalla, seuraavat kaksi viikkoa.

Tänä vuonna lepäsin seuran leirin jälkeen päivän enemmän ja juoksin vetoharjoituksen keskiviikkona. Illalla flunssa löi päälle. Dejavu, päivämäärä täsmää.

Muistan hyvin kuinka vuosi sitten tilanne harmitti. En malttanut edes kunnolla levätä, kun päässä takoi polte harjoittelemaan. Muuta tekemistä ei lomalla oikein ollut. Nyt täytyy levätä tunnollisemmin, jottei tarvitse potea kahta viikkoa. Jälkeenpäin päättelin flunssan johtuneen siitä, että Ylläksen viikon jälkeen nukuin liian vähän ja harjoittelin liikaa.

Nyt korjasin näitä virheitä. Tenteistä huolimatta nukuin hyvin ja lisäksi kevensin harjoittelua enemmän. Mutta ei auttanut. Yksi tekijä, joka varmasti osaltaan edesauttoi flunssan laukeamista oli tenttikaudesta syntynyt stressi. Kokeet painoivat päälle, lukeminen ei kiinnostanut ja aika tuntui loppuvan kesken syksyn laiminlyöntejä paikkaillessa. Pitäisi varmaan ottaa stressi paremmin huomioon harjoittelussa.

Muuttujista harjoittelua on helpointa muuttaa. Jäljet johtavat taas Ylläkselle. Olisiko pitänyt kuitenkin harjoitella vähemmän? Vai levätä enemmän jälkeenpäin.

Nyt täytyy joululomalla keskittyä fysiikkaan. Tänään varmistui, että läpäisy jää uusinnan varaan.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi