sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Kuusi sijaa kuudessa vuodessa

[ mäksä :: 14.10.2008 ]

Oli 25-manna viime viikonloppuna. Kiva kisa. Tykkään.

Aloitin. Edellisestä kerrasta oli kuusi vuotta. Sen kunniaksi päätin kohentaa edellistä vaihtosijaani kuusi pykälää kolmannestatoista seitsemänneksi. Se tällä kertaa vaati neljän miehen päästämistä ohi vielä pellolla, mutta numeroiden takia jotkin uhraukset on vain hyväksyttävä. Pasi joutui voittamaan keskimatkan, minä taas hieman taipumaan loppusuoralla. Tällaista se elämä on.

25-mannan aloitus oli melko helppoa. Kun on helppo maasto ja kahden osuuden hajonta, niin ei se kovin monimutkaiseksi pääse kehittymään. Tietysti vielä se, kun hajontakaaviokin on valmiiksi tiedossa, lisää turvallisuuden tunnetta.

[25-mannan kartta]Totta puhuen en ykkösvälillä kyllä hajontakaaviota pahemmin miettinyt. Lähinnä mietin vain, että Helena Janssonille olisi noloa hävitä. Reitinvalinnan tein ajautumalla. En tiedä, oliko optimi. Rastille sain tulla tyhjää metsää vastaan, kun edestä miehet käänsivät omalle hajonnalleen. Ennen rastia Majornasin Andreas J. Johansson hyökkäsi eri uralta edelle leimaamaan. Ajattelin, että siinä menisi hajonnan kärki, mutta ei mennyt. Hajonnan kärki oli Marcus Millengård, joka oli karannut 20 sekuntia.

Minulle osui pitkä alku, mikä tietysti aiheutti ensimmäisen yhteisen rastin jälkeen pienen virheen. Sen jälkeen meillä oli kuitenkin lyhyempi hajonta ja pääsimme kärjessä yleisörastille. Millengårdkin oli kaiketi koukkinut kutosta sen verran, että saimme sen kiinni.

Jo ykkösen jälkeen olin varsin vakuuttunut, että Johansson vetäisi samaa hajontaa kuin minä. Taktiikkaani kuului, että jos en tiennyt, minne menisin, seuraisin Johanssonia. Taktiikka toimi, joskaan sitä kovin usein ei tarvinnut käyttää.

Jossain viidenneksi viimeisellä tulin rastille kuin telkkä pönttöön, mikä aiheutti sen, että ajauduin letkan kärkeen. Tiputtelin vielä kolmanneksi viimeiselle kärjessä, mutta moukan tuuri loppui ja tiputtelin ohi. Putosin letkassa kolmanneksi.

Saattoihan toki myös olla, että melko lailla kaikkeni loppusuoralla annoin. Ja saattoihan myös olla, ettei se ollut kovinkaan paljon.

25manna.nu


Ei kommentteja    ::    Kommentoi