sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Smålandskavlenissa yhdeksäs

[ mäksä :: 28.10.2002 ]

Smålandskavlenista on aina mukava palata kotiin. Pitkä kausi on takana ja harjoittelu kohti seuraavaa voi alkaa. Smålandskavlenin 9. sija ja oma hyvä suoritus olivat mukavaa extraa ja valoivat uskoa tulevaan.

Pääsin lähtemään päivän avaavalle kolmannelle osuudelle sijalla 30. Yön tulos oli odotettu. Juri juoksi hieman yläkanttiin ja JiiPee flunssan jäljiltä heikommin. Lähtöpaikka oli kuin minulle luotu, minuutin sisällä eteen lähti 10 miestä. Yksin ei tarvitsisi metsässä juosta.

Alkumatka sujui hyvin. Rasteilla ei ongelmia ollut, juoksu tuntui kulkevan ja sain nopeasti muutamia selkiä kiinni. Vitosvälillä tienalituksen jälkeen sain näkyviin loputkin minuuttia ennen lähteneistä joukkueista. Letka juoksi tietä ympäri ja lähdin vetämään samaa valintaa tarkoituksena yksinkertaisesti juosta pojat kiinni. Selät lähenivätkin ja seiskalla olisin tavoittanut letkan kärjen, mutta koukkasin hieman rastia ja ero porukan kärkeen säilyi.

Kasivälillä juutuin hetkeksi kaatuneisiin puihin ja letka katosi näkyvistä. Olin aika puhki ja suunnistaminen yksin ei sujunut. Olin täysin väärällä valinnalla enkä löytänyt missään vaiheessa hyvää uraa juosta, vain pehmeää pohjaa ja kaadettuja puunrunkoja. Rastia ennen vielä tein pari piruettia. Tiesin heti, että letka oli karannut kauas, mutta vasta väliajoista paljastui koko tilanteen totuus. Olin hävinnyt välin nopeimmille kaksi ja puoli minuuttia.

Koukkasin vielä ysiä, mutta kymppivälillä alkoi taas tuttuja paitoja vilkkua edessä. Maastotyyppi muuttui nopeammaksi ja homma alkoi toimia. Rastit putoilivat hyvin ja taisin poimiakin pari selkää lisää. Loppusuoralla hyvä fiilis nousi pintaan, kun kaverit huusivat sijaksi 17.

Olin osuuden 13. nopein ja hävisin Björlolle 3.14. Selkien kiinni kelaaminen kostautui lopulta. Ihan oikein minulle. Muuten virheitä ei juuri tullut. Eihän tällaisessa maastossa toki saakaan.

Seuraavalla osuudella Crack piti hyvää kyytiä ja nosti meidät jo yhdeksänsiksi. Pakko myöntää, etten ihan tuollaista suoritusta osannut odottaa. Ankkurina Sasha piti sijan, vaikka loppuratkaisuissa Jan Troeng ja Björn Eriksen olivatkin vahvempia. Ei harmita. Yhdeksäs sija maistuu hyvältä.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi