sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Ei sprinttisuunnistajille

[ mäksä :: 3.5.2011 ]

Oltiin Tiomilassa 19. ja meikä teki 9 minuutin pummin. En siis tyytyväinen voi olla. Mitä siis tapahtui?

Juoksin pitkää yötä. Matkaa oli taitettu jo reilusti toista tuntia. Vauhti oli ollut alkupuolella rataa varsin tuimaa, mutta tasoittunut sopivasti matkan edetessä. Erityisiä ryntäilyenergioita en kuitenkaan ollut saanut itselleni säästettyä ja etenin loppupäässä letkaamme, joka yleisön termein oli kakkosletka.

Rastin nro 16 jälkeen viikolla vahvasti lenkkiriesana olleet vatsavaivat muuttuivat harmittomasta matkaseurasta kovaäänisiksi huutelijoiksi ja totesin vääjäämättömän olevan edessä. Vaikka asemani letkassa oli sillä hetkellä viimeistä edellinen, katsoin viisaimmaksi päästää itseni piinasta välittömästi. Astuin siis puoli askelta sivuun, kyykistyin, suoritin asiani ja jatkoin matkaa. Kokemattomana kaverina totesin eroa kertyneen hyvänlaisesti, mikä GPS-viivan mukaan tarkoitti 15 sekuntia. Hieman peitteisessä maastossa näköyhteys ei ollut katkeamaton, mutta yritin vetää eron nopeasti kiinni.

Tietämättäni edellisellä välillä Tue Lassen ja Jakob Lööf olivat päässeet paremmalla reitinvalinnalla 15 sekuntia edelle ja letkan kärjessä saatettiin sopivasti juosta selkää kiinni, mikä osin selitti sitä, miksi takaa-ajo tuntui tuskaisen vaikealta. Lopulta maasto avautui ja letka oli mielestäni tukevasti tähtäimessäni, joten uskalsin avata karttaakin. Sitä katsoessa paljastuikin ikävä yllätys – 17. rasti oli jäänyt välistä. Heitin ympäri ja tein vielä rastille ison pummin. Aikaa tuhraantui yhteensä melkein 9 minuuttia.

Rastin jälkeen hieman edessä oli Troengin vetämä letka, mutta pystyin juoksemaan kiinni vain siitä nopeasti pudonneen takajoukon. Jalatkin alkoivat olla aika loppu, joten välttämättä en olisi Troengin kyydissä pysynytkään, vaikka mahdollisuudesta olisin ollut tietoinen. Eroa kakkosletkan kärkeen tuli tasan 10 minuuttia. Aika älyttömästi, jos ihan tarkkoja ollaan.

Pitkän yön väliajat ja GPS-seuranta


Kommentoi


jukolaan sitten kompassi mukaan

metsis - 7.5.2011 klo 1.14