sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Maajoukkuepaikka nuoremmille

[ mäksä :: 9.10.2014 ]

Kaikista hyvistäkin suorituksista huolimatta tämän kauden keskeisimmäksi muistoksi jäi 19. sija Venetsian kaduilta keskinkertaisella suorituksella. Ei yhdeksästoista ole MM-tasolta huono sijoitus, joskaan ei nyt erityisen hyväkään, mutta kovin montaa positiivista tunnetta se ei onnistunut itsessä herättämään.

MM-kilpailujen jälkeen mietin, että jos itseään haluaisi oikeasti säväyttää, sijoitusten pitäisi olla top kympissä, mieluiten kärkikuusikossa. Sijoitustavoitteet ovat mielestäni realistia, mutta vaatisivat uhrauksia urheilun eteen. Työssäkäyvälle se tarkoittaisi käytännössä sitä, että jostain olisi luovuttava. Päätin luopua urheilusta.

Kerroin Tainille SM-viestin jälkeen etten aio enää jatkaa maajoukkueessa. Maajoukkueurheilijan arvoiset tavoitteet olisivat vaatineet suurempaa paloa kuin mitä itsestäni löysin ja kovempia uhrauksia kuin mitä olin valmis tekemään. Jatkaminen maajoukkueessa tyytyen henkisesti top 20 sijoituksiin ei olisi kenenkään kannalta mielekästä. On aika antaa nuoremmille tilaa.

Sitä, mitä päätös tarkoittaa käytännössä, en tiedä vielä itsekään. Huhupuheiden mukaan lenkillä käynti on sallittua, ellei jopa suotavaa myös tavallisille työssäkäyville. Totta puhuen tunnistan toisinaan itsessäni urheiluaddiktin, jonka mielestä mukavin tapa siirtyä toimistolle on juosten. Toisaalta uskon myös osaavani nauttia siitä, ettei jokaista elämän valintaa tarvitse hyväksyttää urheiluminälläni. Ehkä kevät näyttää missä kohdassa tulosluetteloa ollaan - ja missä lajissa.


Kommentoi


Enemmän aikaa urheilulle... tavallaan. Ja urheilussa on kysymys harjoittelun lisäksi vähintään yhtä paljon palautumisesta. Mitä vähemmän palautumisesta täytyy murehtia, sitä enemmän voi harjoitella.

mäksä - 10.10.2014 klo 18.50


Hienoa pohdintaa jota jokainen huippu "joutuu" jossain vaiheessa tekemään.
Kiitos niistä sykähdyttävistä hetkistä joita olet Suomen suunnistusväelle suorituksillasi antanut. Respect.
Ensimmäistä come backiasi odotellessa ;)

jamppa - 10.10.2014 klo 9.23


Nyt siis jää enemmän aikaa urheilulle.

P - 10.10.2014 klo 8.17