sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Ennakkovalmistautumisella on merkitystä

[ mäksä :: 18.4.2016 ]

Turku-Sprint, rastiväli 14-15. Juoksen seurakuntatalon pihasta ulos. Kujan takana kulkee aita, joka erottaa kerrostalojen pihan. Olin katsonut, että aidan pohjoispäässä on aukko. Hidastan hieman ja luen karttaa tarkemmin. Ei pääse. Totean nopeasti, että iso kierto on ainoa vaihtoehto ja lähden kiertämään väliä pohjoisesta. Kerrostalon pihassa näen kuinka aiemmin ohittamani Toni-Antti Viitasaari kurvaa eteeni. Aidassa olikin aukko, eteläpäässä. Tajuan tehneeni ison virheen.

Virhe olisi ollut vältettävissä monellakin tavalla, joista tavanomaisin olisi ollut kartan lukeminen tarkemmin. Kuitenkin huipputason sprinttisuunnistuksessa olisi pitänyt tietää, että aidan eteläpäässä on aukko. Silloin tämä olisi varmasti tullut tarkistettua myös kilpailussa. Minä en tiennyt. Olin valmistautunut kisaan jonkin verran, mutta en riittävästi.

Oikeastaan luulin osaavani alueen jopa melko hyvin. Mutta en ollut piirtänyt siitä karttaa. Kartan piirtäminen pakottaa miettimään jokaisen kohdan huolella. Muuten kilpailualueelle jää helpommin paikkoja, joita ei ole tullut katsottua kunnolla.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi