sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Hopeaa SM-maastoista

[ mäksä :: 18.5.2003 ]

Voitin hopeaa. Joukkuehopeaa. Jippii.

Mietin eilen mitali kourassa, että juokkuemenestyksen arvostus taitaa olla suoraan verrannollinen sitä seuraavien juhlien rajuuteen. Eilen ei juhlittu. Mutta sentään, onhan SM-mitali aina SM-mitali.

Oma juoksu sujui hyvin pitkälti odotusten mukaisesti. Liian kovan ensimmäisen kierroksen jälkeen toinen meni sinnitellessä, mutta viimeinen oli jo täyttä tuskaa. 27. sija on tyydyttävä.

Ennakkoon arvelin, että oma vauhtini asettuisi 3.15 ja 3.20 väliin kilometrillä. Nyt jäin haarukan alapäähän 3.20/km. Taso kilpailussa oli hyvä. Yleensä kun kymmenes on hävinnyt kärjelle minuutin, niin tänä vuonna minuutin sisään mahtui 19 kilpailijaa. 3.15 vauhdilla ei olisi päässyt kuin taistelemaan 22. sijasta. Unelma sijoituksesta 20 juokossa ei ollut edes realistinen.

Kokemuksena SM-maastojuoksu oli erinomainen. Juoksukilpailuissa, ja nimen omaan tämän kaltaisessa, missä sopivaa vastusta löytyy riittämiin, on mahdollista vetää itsensä paljon pahemmin piippuun kuin suunnistuskilpailuissa. Edes viesteissä ei itseään saa samaan tilaan, koska metsässä vauhdin ylläpitäminen väsyneenä on paljon vaikeampaa kuin tiellä.

Tästä eteenpäin keskitytään taas suunnistuukseen. Minun osaltani kevään tärkeimmät kilpailut juostaan seuraavan kuukauden aikana. Toivottavasti SM-maastoista on jotain hyötyä myös suunnistuskilpailuihin.

SM-maastojen tulokset sarjasta M22


Ei kommentteja    ::    Kommentoi