sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Riston hölkkä

[ mäksä :: 4.11.2002 ]

Sunnuntaina Suomusjärvellä juostiin Riston hölkkä. Itsekin lähdin viivalle. Matkana 11,4km mäkisiä hiekkateitä. Olin kahdeksas, jos sillä sijalla nyt on jotain merkitystä ja aikaa kului 40.39. Tavoitteenani oli 40 minuuttia, joten aivan tyytyväinen en voi olla. Ehkäpä aika kertoo sen, että syyskunto alkaa olla jo viime kauden juttuja ja nyt on syytä alkaa tosissaan rakentamaan uutta ensi kevääksi.

Tänä vuonna oli juoksu aikamoista puurtamista. Viime vuoden kohelluksesta viisastuneena lähdin maltilla liikkeelle. Annoin kärkiryhmän mennä menojaan, mutta en muitakaan jäänyt odottelemaan. Siinä sitä sitten oltiin, jäljellä 10 kilometriä ja matkaseura vain minä itse, eikä matkan edetessä tilanne siitä mihinkään muuttunut. Olin kilometripylväiden mukaan vielä tavoitevauhdissa 4 kilometriä ennen maalia, mutta sitten alkoi tossu painaa. Ehkä joku vieressä kirittämässä olisi auttanut, mutta ei sekään olisi siivittänyt 40 minuuttiin.

Hölkkäkilpailut ovat hienoja tapahtumia. Enemmänkin niitä mielellään juoksisi. Suunnistuksen kilpailukausi vain on niin pitkä ja tiivis, että sopivia ajankohtia on vähän. Juoksukilpailut ovat myös mitä mainiointa harjoitusta. Suomalaiset kansalliset suunnistuskilpailut ovat menossa sellaisiksi pilipalikikkailuiksi, ettei niissä tällainen keskitason kartanpyörittelijä saa millään kaikkia fyysisiä tehoja irti. Harvassa kilpailuissa on tullut juostua yli 20 minuuttia, niin ettei vaativa suunnistus tai oma virhe olisi antanut hetken hengähdystaukoa. Juoksukilpailuissa ei lepohetkiä suoda. Lähdöstä maaliin sata lasissa. Ehkäpä Suomeenkin kaivattaisiin suunnistuskilpailuja, joissa olisi enemmän juostavia osuuksia perinteisten rastiviidakkojen sijaan.


Ei kommentteja    ::    Kommentoi