sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

V-S viesti: Taas alkaa sujua

[ mäksä :: 9.8.2003 ]

Jokavuotinen kuvio tuntuu toistavan itseään. Kesän taittuessa kohti syksyä alkavat suoritukset parantua. Tiistaina tuli aluemestaruus pitkiltä matkoilta kelpo juoksun jälkeen ja tänään saavuin vaihtoon toisena Varsinais-Suomen viestin avauksesta. Myös viestin lopputuloksissa olimme toisia.

Tarkoitukseni oli tänään juosta vaihtelun vuoksi hyvä viestijuoksu. Siis antaa muiden vetää, poimia omat hajonnat ja tulla varmasti kärkiletkassa vaihtoon. Hienoja suunnitelmia on tehty ennenkin, mutta harvemmin ne käytännössä toimivat. Nytkin todellinen suunnitelman tarkoitus oli saada minut ottamaan edes ne ensimmäiset hajonnat tarkasti.

[Koko rata, 179kt] Oikeastaan noudatin suunnitelmaani aika pitkälle. Alkumatkan juoksin Salmenojan perässä. Ykköstä vähän haparoitiin ja ehkä hajontakaan ei ollut lyhin mahdollinen, joten kolmosen jälkeen tiellä Hämälistön Sami oli jo hyvän matkaa karussa. Tulin kuitenkin letkoissa vitoselle asti, jossa lopulta päätin alkaa vetämään, koska Samin selkä tuntui karanneen lopullisesti.

Ohitin muutaman joukkueen toisilta hajonnoilta. Suunnistus sujui kohtuullisesti, vaikkakin ysille juoksin heikosti. Yleisörastilla olin yksin toisena, mutta terävät nousut alkoivat jo painaa jalkoja.

Salmenoja sai minut kiinni 14:lle. En katsonut 15 väliä kunnolla, vaan lähdin vain juoksemaan suoraan. Poikkitiellä tajusin, että väli olisikin pitänyt kiertää oikealta kevyenliikenteenväylää pitkin. Yritin vielä koukata oikealle valinnalle, mutta toteutus ei ollut mallikelpoinen. Ensin nousin mäkeen, jota vedin poikittain oikealle huomatakseni, että mäen ja kevyeenliikenteenväylän välissä on kymmenen metriä korkea jyrkänne. Siispä sain juosta vielä 200 metriä kevyenliikenteenväylän suuntaisesti jyrkkäpiirtesessä avokalliomäessä ennen kuin sain asvalttia nastarin alle. Vielä kun koukkasin rastia, niin 15:llä letkaa riitti.

Pari seuraavaa väliä toteutin taas alkuperäistä suunnitelmaani ja kokosin ajatuksiani letkan keskellä. Kolmanneksi viimeiselle tultaessa potkua ylämäkeen löytyi ja leimasin rastilla letkan kärjessä. Maltoin ottaa toiseksi viimeisen rauhassa ja vaihtoon tulin toisena. Samin johto oli lopulta 1.38.

Päivän juoksuuni olen tyytyväinen. Olin neljästä eri hajonnasta omani nopein, vaikka lyhyemmällä hajonnalla Haikonen juoksikin yli kaksi minuuttia minua nopeammin.

Joukkueemme juoksi tasaisesti ja olimme lopputuloksessa Navin jälkeen toisia. Voiton karkaaminen ankkuriosuudella ei enää pahemmin harmita. Tärkeintä on, että kaikki näyttää SM-viestiä ajatellen hyvältä.

Järjestäjien sivut


Ei kommentteja    ::    Kommentoi