sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Mestari!

[ mäksä :: 19.5.2013 11:18 ]   
Pakko myöntää, että tällä kertaa SM-kilpailuun lähdettäessä oli tavanomaista enemmän paineita onnistua. Epäonnistumisen jälkeen ei sprinttikilpailujen tulossarake tältä keväältä (aiempana kirjauksena Huippuliigan sprintin 17. sija) olisi kovin mairealta näyttänyt, mutta onnistuminen taas olisi kääntänyt kaiken päälaelleen. Onneksi tällä kertaa osuttiin skaalan oikeaan päähän ja kilpailusta irtosi voitto.

Järin hyvin ei kilpailu kuitenkaan lähtenyt käyntiin. Olin ylimalkaisesti katsonut, että ykkösrastin pitäisi tulla syliin, kun noustaisiin pieni penkka aidan viereen. Kaksi askelta aidan viertä ja rastia ei näkynyt missään. Avasin kartan ja otin lyhyen, iäisyydeltä tuntuneen ihmettelyn ennen kuin tajusin, että rasti on seuraavan puun takana. Pukki oli sijoitettu vaan siten, ettei siitä näkynyt tulosuunnasta vilaustakaan. Jäin kahdeksan sekuntia nopeimmalle. Hermostuksissani vielä vaihdoin hetken mielijohteesta seuraavan rastivälin reitinvalinnan vasemmalle, kun loiva alamäki tuntui houkuttelevalta. Tämän jälkeen juoksin erittäin hyvän juoksun. Reitinvalinnat osuivat varsin hyvin kohdilleen ja selkeämpi empiminen tuli ainoastaan 18. rastia lähestyttäessä. Väliaikarastilla olin vielä jonkin verran kärkeä perässä, mutta vauhdinjako taisi olla varsin onnistunut, sillä jaksoin puskea hyvää vauhtia loppuun asti.

Rata oli sinänsä melko helppo - tasaiseen ruutukaavaan on vaikea suunnitella vaativaa sprinttirataa. Toki, reitinvalintavaihtoehdot olivat monimuotoisia ja reitinvalintavirheitäkin tehtiin, mutta kun ainoa elementti reitinvalinnoissa on matka, se helpottaa reitinvalinnan tekoa selvästi. SM-sprintin tulokset
<< SM-maastot
Sotkamosimulaatio >>