sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

Hyväksytty arvosana

[ mäksä :: 9.7.2013 11:00 ]   
15. sijalla jäi eilen MM-sprintissä hieman paitsioon, kun kämppis latasi pöytään elämänsä vedon, hoiti maailmanmestaruuden kotiin ja räjäytti Hiukan stadionin! Onnittelut Mårelle!

Oma suoritus ei ollut yhtä timanttinen. Kaksi selkeää virhettä maksoivat yhteensä parikymmentä sekuntia. Ensin kakkosvälillä juoksin päin aitaa. Olin lukevinani, että kerrostalojen välissä on aukko, mutta eihän siinä sellaista ollut. Sen jälkeen suunnistus lähti sujumaan paremmin. Sain painettua suorituksen eteen ja vaikka teinkin useamman reitinvalintavirheen, ne olivat ennemmin virhearvioita kuin liian hätäisiä ratkaisuja. Vähitellen jaloissa alkoi painaa enemmän, enkä jaksanut enää suunnistaa yhtä ahnaasti. Suoritus valui hiljalleen jalkoihin, mikä kostautui 17-18-välillä, jossa missasin optimireitinvalinnan. Siinä vaiheessa kun tajusin asian, olisi pitänyt vielä kääntyä oikealle uralle, mutta päätin kuitenkin kiertää kaksi ylimääräistä taloa. Virheen jälkeen skarppasin uudelleen. Loppu meni hyvin, joskaan erityisemmin suunnistettavaa ei enää ollut.

Ilman kahta selvää virhettä olisin taistellut sijoituksesta 10 parhaan joukossa, nappijuoksulla olisin voinut yltää kuudenneksi. Toisin sanoen en vain ehtinyt riittävän hyvään vireeseen loukkaantumisen jälkeen, vaikka viikolla viimeistä kovaa harjoitusta tehdessä olin jo varma, että vire oli löytynyt uudelleen. Karsinnassa tuli isku vasten kasvoja, kun juoksu ei kulkenut yhtään ja menin pahasti hapoille. Suunnistuskin oli varsin haparoivaa, mutta siitä en taas ollut huolissani. Finaalissa vire oli pykälän verran parempi, mutta loppua kohti vauhti hyytyi. Kun vuosi sitten viimeisellä pitkällä välillä jäin 4 sekuntia nopeimmille, oli ero nyt 14 sekuntia. Ehkä se kertoo aika paljon.

Vaikka vahvasti omia suorituksia arvioi suoritusten kautta, hieman kuitenkin ilahdutti, että tulosluettelo oli minulle varsin armollinen. 10 sekunnin parannus olisi nostanut sijoitusta yhdellä, kun 10 sekunnin lisäaika pudottanut kahdeksalla. Ehkä päivästä voi antaa itselleen hyväksytyn arvosanan ja samalla luvan nauttia loppuviikon tunnelmasta ja Kainuun hienoista maastoista! Tulokset ja GPS-seuranta
<< Kotikisat ovat käsillä
Kesä >>