sprinttisuunnistaja

Tuomo Mäkelä

Seuraa minua Twitterissä: @tuomomakela
Alkusivu - Harjoittelu - Jutut - Keskustelu - Linkit

En vain päässyt mihinkään

[ mäksä :: 15.6.2014 20:20 ]   
Jukolassa juoksin avausosuuden. Vaihtosija oli 101 ja ero kärkeen reilut 8 minuuttia. Jos etukäteen olisin kuullut tulokset, niin olisin todennäköisesti olettanut tehneeni jonkun vitosen koukun. Mutta ei sinnepäinkään. Oikeastaan suoritus oli varsin hyvä (lähde: GPS-seuranta). Ongelma oli ensisijaisesti, etten päässyt mihinkään. Korjaavista toimenpiteistä tehokkain olisi varmasti ollut parempi valmistautuminen kilpailuun, mutta kun sprintin MM-katsastukset juostiin Jukola-viikolla, jäi Jukola prioriteetissa pahasti jalkoihin. Edellinen maastosuunnistus oli reilun kahden viikon takaa Prisma-rasteilta, joka toisaalta menikin hyvin. Maastoaskel toimi yllättävän hyvin loivapiirteisessä ja juostavassa maastossa, mutta jyrkissä ylä- ja alamäissä tai huonolla maastopohjalla meno oli vaikeaa. Jälkimmäistä olikin Vehmersalmella tarjolla riittämiin. Parin vuoden takaisen SM-viestin perusteella odotin kyllä raskasta, mutta juostavampaa maastoa - ehkä aika kuultaa muistot.

On myönnettävä, että pitkällä ykkösvälillä ei oma viiva ollut täydellinen. Jäin heti alussa tarpeettoman kauas letkoihin. Mutta kun letkassa juostiin, ei minulla ollut mitään jalkoja ryskiä porukan ohi. Huomattavasti enemmän ohitettiin minua kuin päinvastoin. Omat hajonnat osasin kuitenkin poimia hyvin. Vain parilla rastilla tuli pientä ihmettelyä. Vaikka vauhti takaletkoissakaan ei tuntunut liian hitaalta, olisin varmaan pystynyt roikkumaan kovempivauhtisessakin letkassa, jos sellaiseen olisin päätynyt.

Nyt Jukolan jälkeen lihaksisto on aika romuna. Pari päivää saa todennäköisesti palautella pyörän selässä ennen kuin voi lähteä harkitsemaan kehittäviä harjoituksia ja viimeisen MM-valmistautumisjakson aloittamista.
Jukolan tulokset
<< Labyrinttisuunnistusta
MM-sprintin 19. >>